söndag 27 september 2009

Mange fick 3

Mange & Pastorn gick på havet för att vittja sina tinor idag. Utklassning då Mange fick tre och undertecknad kammade NOLL. Snart flyttar jag mina tinor från Knölaberget!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Manges ser mycket större ut än Pastorns...

/Minken

Anonym sa...

Är det någon som vet varför hummrarna har olika "besättning" på klorna. Ser på bilden att det två, för övrigt mycket fina, humrarna har krossklon på olika sida?

/Hummer lover

Anonym sa...

De kan vara höger eller vänsterhänta precis som oss landdjur!

http://www.svenskfisk.se/1141.aspx

/MA

Anonym sa...

Kokning av hummer

Ta till varje hummer

3 liter vatten

1 dl salt *** Minst denna mängd grovsalt.


Koka upp vattnet med salt. Lägg ner hummern med huvudet före i det kraftigt kokande vattnet. Täck med lock och låt vattnet koka upp innan nästa hummer läggs i. Koka hummern under lock. Börja tidtagningen när vattnet kokar upp på nytt. Liten hummer (200-400 g) ska koka 12 – 15 minuter, stor hummer (400-800 g) 15 – 20 minuter. Låt hummern kallna i spadet. Skall du frysa så frys i plastburk med hela hummern täckt av spad.

OCH glöm inte massor av krondill.

Anonym sa...

Hoppar knä har man hört talas om men inte Painbollknä.
Det rycktas att Pastorn har fått ett sånt efter Manges Svensexa.
Klarar inte av att fiska så nu sticker jag ut och drar ifrån i tävlingen
Mvh Seglarn